myPRO Laundry tips

myPRO Laundry tips

Bloed
Spoel meteen met koud water. Doe vervolgens de was zoals aangegeven op het kledinglabel.

Inkt, ballpoint pen, en gekleurde stiften
Probeer eerst een vuil/spot verwijderaar te gebruiken. Als dat niet werkt, probeer spiritus of een dergelijk schoonmaakmiddel. Spoel de opgeloste inkt of kleur weg. Herhaal tot al het kleur en inkt weg is.

Bessen en ander fruit 
Was op 95 °C als de stof dit aankan. Als de vlek er nog steeds is, op witte stof kunt u oxaalzuur proberen* die misschien de gekleurde vlek verbleekt.

Chocola
Schraap voorzichtig alle chocola eraf en was zoals aangeraden op de label. U kunt ook de stof bevriezen en de chocola eraf vegen voor het wassen

Koffie
Spoel onmiddelijk met koud water en was zoals aangeraden op het label.

Ketchup, tomaat en gras
Was zoals aangeraden op het label. Als de vlek er nog zit, was onmiddelijk opnieuw met wasmiddel dat bleek bevat. U kunt ook pre-wassen door de vlek te behandelen met vlek-verwijderende zeep.

Hars
Los de vlek op met een doek gedompeld in terpentine. Was vervolgens zoals aangegeven op het label.

Lipstick
Behandel de vlek eerst met afwasmiddel en was vervolgens zoals aangegeven op het label. Wrijf erover met zeep als de vlek nog steeds niet weg is.

Olie
Los de vlek op met een vetoplosmiddel, zoals afwasmiddel. Wrijf met zeep over de vlek en was vervolgens zoals aangegeven op het label.

Roest
Los de vlek op met wijnsteenzuur of citroenzuur. Was vervolgens zoals aangeraden op het label.

Rode wijn
Bedek de vlek met tafelzout om de wijn te absorberen. Pre-was met de hand met afwasmiddel, was vervolgens zoals aangegeven op het label, met voorkeur aan een middel met bleek. Of probeer de rode wijnvlekken te verwijderen met een kleine hoeveelheid witte wijn.

Boter en margarine
Pre-behandel de vlek met een vetoplosmiddel zoals afwasmiddel. Spoel af, was vervolgens zoals aangegeven op het label.

Kaarsvet
Schraap zoveel mogelijk kaarsvet eraf als mogelijk. Plaats dubbele lagen van wc-papier onder en boven de vlek. Strijk met een warme en droge strijkijzer op de vlek. Verwijder volgens de vlek met een vetoplossend middel, zoals afwasmiddel.

Zweet en deodorant
Wrijf met zeep en was vervolgens zoals aangegeven op het label.