Online Help – Droger

Online Help – Droger

Mijn droger wordt niet warm.
Checkt u alstublieft dat de condensor en de filters schoon zijn, en check ook de half-load knop (zie de gebruikershandleiding).
Als de half-load knop NIET uit is en het probleem is er nog steeds, dan is wellicht het verwarmingselement kapot. In dit geval moet het geïnspecteerd worden en gerepareerd door een servicemonteur.Mijn droger gaat te snel door het programma heen.

Als het tijdsprogramma goed werkt, dan is er wellicht een probleem met het vochtigheidsgehalte meetsysteem. Dit kan veroorzaakt worden door:
– het apparaat is niet correct geaard (of geheel niet);
– het filter aan de voorkant van de trommel kan vies zijn. De trommel en dit filter kunnen eenvoudig met schoonmaakazijn schoongemaakt worden.

Mijn de trommel van mijn droger draait niet.
Checkt u alstublieft of de transportbeugel is verwijderd uit de trommel voor gebruik.
Als de motor draait, dan is er wellicht een probleem met het koord of v-snaar. Neem aub contact op met een monteur.

Kan ik de deur van mijn wasdroger gespiegeld plaatsen?

Ja, echter valt dit niet onder de garantie.

U kunt dit zelf doen – het wordt beschreven in de gebruikershandleiding en er bestaan tutorial videos.

Mijn droger geeft de error “C7”.
De goede temperatuur bereiken duurt te lang. Er kan een probleem zijn met het verwarmingselement. Check of de lintfilters en de condensor schoon zijn:
Als ze schoon zijn en het probleem is er nog, contacteer onze serviceorganisatie.

Er zit condens op mijn droger.

De kamer waar het apparaat staat is miscchien te klein of niet genoeg geventileerd.

Mijn droger start niet.
Checkt u alstublieft of de laaddeur en het luchtfilter in de goede positie zitten.
Als er geen LED-lampen branden of het display brandt niet, check of de machine wel stroom krijgt van de hoofdstroomvoorziening. Als een LED verlicht is, kan dit een fout aantonen, zie de gebruikershandleiding..
U heeft misschien de start-knop niet lang genoeg ingedrukt. Reset de machine door het draaien van de programmaknop naar “0”. Wacht 10 seconden, draai vervolgens de programmaknop naar uw gewenste programma en druk de start-knop voor 5 seconden in.
Als de omgevingstemperatuur laag is, dan is de machine misschien gestopt door de bevriezingsbeveiliging. (Een indicatie hiervan kan zijn dat alle LED-lichten knipperen), een veiligheidsmechanisme dat de machine stopt bij temperaturen van lager dan +5°C. Verhoog de omgevingstemperatuur of plaats de machine op een nieuwe, warmere locatie. Als de omgevingstemperatuur niet lager is dan +5°C, zal de machine gecheckt moeten worden door een servicemonteur. Drukt u alstublieft op de “Ask for an expert” knop links over informatie hoe u een reparateur kunt inschakelen.
Als uw model een waterreservoir aan de onderkant heeft:
Uw model heeft geen afvoerpomp, dus water moet via natuurlijke weg wegstromen. Als de wasdroger verbonden is met een afvoerput via een slang, is dit wellicht niet goed gedaan – er kan een knoop zitten in de slang, of de slang is niet verkort. Zie de gebruikershandleiding voor details.
Als uw model een waterreservoir heeft aan de bovenkant:
Maakt u er zeker van dat de machine verbonden is met de afvoerput en dat er water in het reservoir zit.
Als uw model is uitgerust met een pomp, moet de afvoerslang verbonden worden met de rode slang (aan de bovenkant) en niet aan de slang aan de onderkant. Maakt u zeker dat de afvoerslang verkort is tot de goede lengte en dat er geen knopen in zitten. Zie ook de gebruikershandleiding voor details.