Online Help – Wasmachine

Online help – Wasmachine

Mijn wasmachine inlaatslang lekt

Om het probleem op te lossen:
1. Check dat de inlaat buis connector correct is geschroefd/gedrukt in de muur inlaat of waterkraan. Gebruik geen tangen of iets dergelijks om de connector los te maken, dit moet alleen gedaan worden met de hand!
2. Check dat er geen lek zit in de water inlaat. Als je een lek vindt die in de kraan zit, bel een loodgieter om het probleem op te lossen.

Hoe het rubberen zegel schoon te maken van uw wasmachine

Hoe het deurrubber en andere interne delen van uw wasmachine schoon te maken:

Dit kan ook problemen oplossen van vlekken op kleren als snelle was of lage temperatuur programma’s vaak gebruikt worden.

Doe een aantal wascycli op 90°C, zonder was, maar met een beker met soda in de trommel zodat het rubber schoon wordt. (Soda irriteert de huid en slijmvliezen. Gebruikt u dit alstublieft extreem voorzichtig!)

Of u gebruikt onze speciale Electrolux wasmachine schoonmaakmiddel:

Mijn wasmachine maakt een geluid – het beweegt en schudt wanneer de centrifugeer-cyclus draait.
Zorg ervoor dat de doorvoer schroeven verwijderd zijn van de achterkant van de machine.
Stel de machine af door de machine te verhogen of verlagen van de voet. De machine moet stabiel staan op een harde platte vloer. Indien nodig, gebruik een waterpas. Elke aanpassing kan gemaakt worden met een schroefsleutel. Het is belangrijk dat er geen ‘bounce’ is, zodat de machine niet zal vibreren tijdens de centrifugeercyclus.
Zorg ervoor dat alle slangen goed vast zitten en geclipt zijn aan de achterkant van machine. Loszittende slangen kunnen vibreren tegen de machine gedurende het centrifugeren en dit maakt een ‘kloppend’ geluid.
Check dat de wasmachine correct geladen is en zorg ervoor dat er geen kledingstukken vastzitten tussen de deur en de trommel.
ATTENTIE! Onderbelading kan een ongebalanceerde centrifuge veroorzaken, net zoals een overvolle trommel.
Mocht er losse munten, aanstekers of knopen of andere kleine objecten in de trommel vastzitten in het afvoerfilter, check het filter. Kijk in de gebruikershandleiding hoe dit te doen is.
Losse beugels van een BH – check de gaten van de trommel/tussen de trommelsecties.
Normaal geluid – Kan voorkomen tijdens de cyclus – zoals, knopen en gulpen die tegen het glas aan tikken, trillingen tijdens centrifugeren, pompen en de motor die hun ding doen, stromen van water tijdens de vulcycli, elementen die opwarmen, ventilatoren die opereren tijdens de droogcycli (alleen bij wasmachine), piepjes als er van cyclus verandert wordt, electronica aan het begin en aan het eind van een cyclus.

Mijn wasmachine deurslot is gebroken
Als een programma net klaar is, kan de deur niet meteen geopend worden. Maakt u zich niet druk, dit betekent niet dat het kapot is – dit is een standaard eigenschap en de deur zal van het slot af gaan binnen 2-5 minuten.

Als de deur na 2-5 minuten nog steeds niet open gaat, check of er een onderdeel van het handvat schade vertoont. Als dit zo is, heeft u een monteur nodig die dit probleem voor u oplost.

Het deurrubber van mijn wasmachine is verdraaid en lekt
Schade is meestal in dit geval veroorzaakt door:
• De machine overbeladen
• Kleding die vastzit tussen het deurrubber en de glazen deur bij de start van een wasprogramma.
Om u verder te assisteren, onderzoek de precieze oorzaak van uw probleem en hopelijk verhelpt dit het, wij raden u aan om een door ons geautoriseerde monteur uw machine te laten onderzoeken.

De was krimpt na het wassen.
Hoe wol gewassen moet worden
Wol is een natuurlijke vezel voor een groot aantal toepassingen. Het is delicaat materiaal en moet met zorg behandeld worden voor zijn vorm, kleur en kwaliteit te behouden.

De goede manier om wol te wassen
Wol is natuurlijk materiaal dat gewassen moet worden en gedroogd op een bepaalde manier. Het is ook geadviseerd om de instructies op de kleding op te volgen.

Bij het wassen van wol, gebruik geen enzym-bevattende waspoeders.
De meeste types van wasmiddelen bevatten enzymen die helpen vet en viezigheid op te lossen. Wol kan niet tegen deze enzymen, omdat het hierdoor wordt opgelost. Hierdoor is het zeer belangrijk dat u de wol niet wast met een enzym-bevattend wasmiddel. U kunt speciale wol-wasmiddelen kopen voor deze toepassing.

Bij het wassen van wol, gebruik geen warm water
De hitte van het water veroorzaakt dat de wol krimpt. Vele machines hebben een speciaal wol-programma. Als het label op de kleding zegt dat u het met de hand moet wassen? Pak een bak met koud water met wol-wasmiddel.

De gouden regel voor het wassen van wol is
Wol moet met de hand of met een wol-programma in de wasmachine gewassen worden, in combinatie met een speciaal enzym-vrij wol-wasmiddel.

Mijn kleren hebben grijze vlekken na het wassen
Altijd wassen op lage temperaturen en het frequent gebruik van op enzym-gebaseerde wasmiddelen kan veroorzaken dat viezigheid gebaseerd op gelatine ontstaat op de deurdeurrubber, de pijpen en de trommel. Dit kan slangen verstoppen, een onprettge geur afgeven in de wasmachine en vlekken achterlaten op uw was.

De oorzaak
Als u alleen maar wast op 40°C of lager, zal dit uiteindelijk resulteren in een ophoping van wasmiddel en viezigheid in de machine. Dit kan grijze vlekken veroorzaken op uw was.

Vlekken op doeken/kleren kan ook veroorzaakt worden door een chemische reactie, door een combinatie van het wasmiddel in combinatie met persoonlijke verzorging- of huishoudelijk producten, zoals:
• Huishoudelijke bleek
• Acne crème
• Shampoo
• Perfam
• Gel
• Haarverf

Oplossing
De oplossing is een paar keer wassen met cycli op 90°C, zonder was, maar met een beker soda in de trommel om het deurrubber en de interne onderdelen van de wasmachine schoon te maken. (Soda veroorzaakt irritaties aan de huid en sluimvliezen. Past u hier alstublieft mee op!)

Of u gebruik het Electrolux wasmachine schoonmaakmiddel.