Richmond Football Club

Richmond Football Club

Sports Club
Melbourne (Australië)

Electrolux myPRO zet de wasserij van de Tigers op het juiste spoor

De Richmond Football Club, alias de Tigers, is een Australische football club die meespeelt in de Australian Football League (AFL). Zoals bij veel andere sportverenigingen is er een wasruimte ter plaatse om de spelerskledij en handdoeken te wassen.

Op een ochtend brak een uitzonderlijke zelfontbranding uit op de hoofdzetel van de club toen de handdoeken in de drogers vuur hadden gevat. De handdoeken droegen namelijk na het wassen nog steeds enkele sporen van massageolie mee.
Zelfontbranding gebeurt regelmatig in wasserijen overal ter wereld. Meestal is dit het gevolg van niet goed verwijderde vetresten tijdens de wascyclus, zoals massageolie, gel of lotions op handdoeken of bereidingsvetten op keukentextiel.

De beste manier om dit te voorkomen is investeren in professionele wasapparatuur, ontworpen voor commerciële toepassingen maar met een garantie die ook geldig is bij professioneel gebruik.

Na uitvoerig onderzoek heeft Giuseppe Mamone – Property Manager van de Richmond Football Club – voor Electrolux myPRO gekozen. “Momenteel hebben wij 3 wasmachines en drogers die in onze kleine wasruimte geïnstalleerd zijn. De machines zijn compact, stil en leveren geweldige resultaten met 100 tot 120 ladingen per week. Geen grasvlekken en vettige restanten meer die tot een brand kunnen leiden”, aldus Mamone.

Niet alleen levert myPRO geweldige wasresultaten in minder tijd, de apparatuur kan ook de overgang van voorkomende bacteriën en virusstammen beperken. De apparatuur is perfect voor het kleinbedrijf zoals sportverenigingen, fitnessclubs, schoonheidssalons, een kinderopvang, gezondheidscentra en zorginstellingen voor de ouderen, die zo gemakkelijk naar een professionele wasserij-oplossing kunnen upgraden.